[etherlab-users] Inappropriate ioctl for device

Dr.-Ing. Wilhelm Hagemeister hm at igh.de
Fri Mar 15 11:33:14 CET 2019


Hallo Daniel,

that sounds like the ethercat library does not fit to the kernel module.

If you have installed the two ethercat installations to different 
locations e.g. /usr/lib or /usr/local/lib it is depending on your search 
path settings what gets found first.

So it might be helpful to clean up first and do a fresh ethercat install.

Regards Wilhelm

Am 15.03.19 um 10:42 schrieb Daniel Lemus:
> Hi
> 
> Im having trouble starting the build application from Matlab. Ethercat 
> recognizes all the slaves and the master seems operational. However when 
> I try to run the built executable I get the following error.
> 
> /Failed to request master 0: Inappropriate ioctl for device/
> 
> This started happening after I updated my Ethercat installation (I went 
> from downloading the tar file to clone it using hg).
> 
> I see there is an old post discussing this topic 
> (http://lists.etherlab.org/pipermail/etherlab-users/2009/000437.html) 
> but there is no clear solution (Or at least not clear to me) on how this 
> issue could be solved. In this post It is suggested that the problem is 
> caused by an old master module loaded when a new library version is 
> used. To be honest I don’t know how to solve this.
> 
> I appreciate the help you guys could give me
> 
> Daniel Lemus
> 
> _______________________________________________
> etherlab-users mailing list
> etherlab-users at etherlab.org
> http://lists.etherlab.org/mailman/listinfo/etherlab-users
> 


More information about the etherlab-users mailing list